Romantisch klassiek concert in binnentuin Kanselarij

Leeuwarden

Naast de maandelijkse concerten in de Hofzaal van De Kanselarij vindt er zaterdag 9 juni eenmalig een klassiek concert plaats in de sfeervolle binnentuin van De Kanselarij.

Romantisch klassiek concert 'Serenade' geldt als één van de klassieke hoogtepunten van 2018.

Het WachtkamerOrkest onder leiding van Dirkjan Horringa laat onder meer werken horen van Dvorák, Kalinnikov, Nielsen en Sibelius. Tussen de werken door draagt Hylke Tromp gedichten voor van een van onze belangrijkste romanschrijvers Jan Jacob Slauerhoff. Het concert, 'Serenade' genoemd omdat het èn ’s avonds plaats vindt èn romantiek uitstraalt, kan bij slecht weer altijd naar de Hofzaal in De Kanselarij verplaatst worden. 

Vanaf 19.00 uur gaan de deuren van De Kanselarij open en kunt u ‘voor genieten’ in de tuin of in het Grand Café met een kopje koffie of thee of een glaasje. Het concert begint om 20.30 uur. Ook dit keer is het concert vrij toegankelijk, maar na afloop is - via een collecte - een vrije bijdrage zeer welkom.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.artconnectionexpo.nl bij Kanselarijconcerten. 


Auteur

Redactie