Hoedenwedstrijd met expositie als spin-off in De Harmonie

Leeuwarden

De Nederlandse Hoedenvereniging (NHV) hield begin deze maand de jaarlijkse hoedenwedstijd in Stadsschouwburg De Harmonie.

De NHV is een vereniging die zich inzet voor het behoud en het bevorderen van de hoed in het modebeeld. Om dit te realiseren houden zij jaarlijks een aantal evenementen, waaronder de wedstrijd. Voor de wedstijd wordt steeds een ander thema gekozen. Vanwege de grote belangstelling van vorig jaar, was er dit jaar een wedstrijd uitgeschreven waarin een NHV-hoedenblok centraal stond. Speciaal voor de dertiende editie van de hoedenwedstrijd had ‘Hoedenmallen van der Broek’ een hoedenblok ontworpen, dat door de deelnemende ontwerpers als basis moest worden gebruikt voor het creëren van een originele stijlvolle hoed. Niet alleen met het blokje, maar ook met een thema moesten de deelnemers dit jaar aan de slag. Het thema was namelijk ‘De Vliegende Hollander’. Een oude maritieme sage, die zijn oorsprong door heel Nederland kent.

Liefst 47 prachtige creaties van de hoedenontwerpers passeerden de catwalk. De driekoppige jury, met daarin voorzitster Durkje van Nuyen (hoedemaakster uit Makkum), Petra Zijlstra (hoofd events van De Harmonie) en Charon van Hoof (student aan de opleiding Creatief Vakman, richting hoeden maken), wees Arjan Schippers (tweede op de foto), met zijn hoed genaamd ‘Calypso’ als winnaar aan. De tweede prijs ging naar Meta Leefkens (vijfde op de foto), met haar hoed ‘De Vliegende Hollander’. De derde prijs was voor de Australische Faye Partridge (ontbrekend op de foto), met haar hoed ‘Treasure Chest’.

Expositie

Alle inzendingen worden tot en met 24 juni geëxposeerd in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Aan deze expositie is een publieksprijs gekoppeld, waarvoor bij De Harmonie gestemd kan worden én op de Facebookpagina van De Nederlandse Hoedenvereniging (u kunt hier tevens meer informatie vinden).  


Auteur

Redactie