Expositie Amsterdamse school in Leeuwarden

Leeuwarden

Een geheel nieuwe expositie wordt vanaf zaterdag 9 juni ingericht op de eerste verdieping van Museum Grutterswinkel, aan de Nieuwesteeg 5 te Leeuwarden.

In navolging van een vorig jaar gehouden expositie in het Stedelijk museum in Amsterdam wordt het in Leeuwarden nog eens dunnetjes over gedaan.

Tsjerk de Jong uit Wanswerd, een verwoed verzamelaar van klein meubilair waarbij deze stijlkenmerken zo nadrukkelijk zichtbaar zijn, heeft een deel van zijn collectie tijdelijk ter beschikking gesteld. Zijn pronkstukken, zoals enkele zithoeken, fauteuils, verlichtings-armaturen en accessoires, zijn nu al te bekijken in het museum. Een en ander wordt aangevuld met foto's en filmbeelden van markante panden in en rondom Leeuwarden die deze zo prachtige stijlkenmerken typeren.


Auteur

Redactie