Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’ naar Neushoorn

Leeuwarden

Het is niet elke dag dat je een mannenkoor in een poppodium ziet staan. En juist daarom komt het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’ zaterdagavond naar de Grote Zaal van Neushoorn.

Het zingen in koorverband is in Urk een oude traditie. Al in januari 1897 richtte een groep vissers het eerste mannenkoor op: het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’. In 1939 kwam Urk aan het vasteland te liggen, het isolement werd toen echt verbroken. Het koor ging concerten geven buiten Urk en ze breidden het repertoire uit met psalmen, christelijke liederen en klassieke koorwerken. Vandaag de dag is het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’ een van de bekendste koren in Nederland. Het koor is onderscheiden met de Koninklijke Erepenning en kreeg als eerste christelijke mannenkoor in 1968 een Gouden plaat. Ook scoorden ze een enorme YouTube-hit. Met geestelijke liederen bezorgen ze het publiek zeker koude rillingen en kippenvel. Zaterdagavond 9 juni (aavang 19.30 uur) is het hemels genieten met het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’ in Neushoorn. Een bijzondere avond die het publiek niet snel zal vergeten.

Kijk voor meer informatie en de complete agenda op Neushoorn.nl


Auteur

Redactie