Theaterprogramma met Hiske Oosterwijk en Leny Dijkstra in De Wjukken

Mantgum

'Rising star' Hiske is aankomend weekend samen met 'oude vedette' Leny te zien in Multifunctioneel Centrum (MFC) De Wjukken te Mantgum.

Hiske Oosterwijk is een 'Mantgumer famke', maar misschien wel bekender in Moskou en New York waar ze al succesvolle clubtours maakte. Dit bijzondere muzikale zangtalent is net afgestudeerd aan het conservatorium en won in 2017 het Concours de la Chanson Alliance Française. Dit weekend speelt zij een 'thuiswedstrijd' in De Wjukken in Mantgum en kan ook het Friese publiek kennis maken met Hiske. Samen met Leny Dijkstra, die al 55 jaar alle Friese planken bespeelt, brengt zij in het kader van LF2018 het theaterprogramma 'Taal op it spoar'. Een bijzonder duo met een bijzondere voorstelling.

Het programma neemt het publiek mee op een reis door het leven. Altijd maar onderweg. Maar waarheen? Een levensvraag die op lichte en vaak humoristische toon wordt besproken en bezongen. Leny en Hiske ontmoeten elkaar bij toeval in de trein en hun verdere reis staat symbool voor de reis door het leven en eindigt met een prachtige ontroerende plot.

'Taal op it spoar' is ook een eerbetoon aan de veel te vroeg overleden componist / pianist Cees Bijlstra, die veel van de liedteksten die Leo Dijkstra voor Leny schreef op muziek zette en begeleide. Cees, die ook de muziek schreef voor de films 'Nynke' en 'De Dream' van Pieter Verhoef, was een vriend en collega van alle medewerkers aan deze voorstelling.

Leny en Hiske worden begeleid door Addy Scheele (piano) en Anke Piersma (accordeon en fluit). 'Taal op it spoar' speelt op zaterdagavond 9 en zondagmiddag 10 juni in De Wjukken. Kijk voor meer informatie en tickets op: www.taalopitspoar.frl


Auteur

Redactie