LF18-project Adje Lambertsz wint Gouden Caleidoscoop

Leeuwarden

Circus Adje Lambertsz heeft maandag 4 juni de Gouden Caleidoscoop gewonnen. De cultuurprijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie werd bij Kunstkade in Leeuwarden uitgereikt door jurylid Sipke Jan Bousema.

Het LF18-project won de prijs omdat het bij uitstek het participatieproject is waarbij alle basisscholen uit de gemeente Leeuwarden betrokken zijn.

,,Circus Adje daagt kinderen uit om hun eigen talenten te ontdekken en in te zetten. Het unieke van dit project is dat alle basisschoolleerlingen van de stad Leeuwarden in aanraking komen met Circus. Het zet aan, om daarna ook, via diverse culturele activiteiten, vaker te dansen, zingen, acteren etc.”, aldus de jury. 

Vanwege het tienjarig jubileum van het Fonds voor Cultuurparticipatie reikt het fonds in iedere provincie een prijs uit voor het meest bijzondere project. Het winnende project ontvangt een beeldje en een cheque ter waarde van duizend euro. 


Auteur

Redactie