CityProms 2018 biedt podium aan Friese muzikanten

Leeuwarden

Muziek leeft in Friesland! Duizenden amateurmuzikanten zijn actief in harmonieorkesten fanfares, showkorpsen, koren en dansgroepen. Tijdens het CityProms festival komt Fries muzikaal talent volop aan bod.

CityProms is het grootste gratis toegankelijke klassiekemuziekfestival van het Noorden en wil met het festival een breed publiek de schoonheid en veelzijdigheid van klassieke muziek laten beleven. Het festival vindt plaats van 28 juni tot en met 1 juli in de binnenstad van  Leeuwarden.  

CityProms er is voor jong en oud, voor kenners en beginners, voor professionals en amateurs. CityProms biedt een podium aan zowel beroemde (nationale en internationale) artiesten zoals Gautier Capuçon, Noord Nederlands Orkest, Alice Sara Ott en Camerata RCO, als aan duizenden veelzijdige Friese muzikanten en artiesten. Zo kan het publiek onder meer genieten van een gevarieerd programma met optredens van het Fries Jeugdorkest, het Sneker musicalgezelschap Muzt, het Fries accordeonorkest en nog veel meer.

Duizenden muzikanten in heel Friesland bereiden zich momenteel voor op hun optreden tijdens CityProms. Zo is Willem Wolfert met het Her en Der Koor volop bezig met de repetities voor het optreden tijdens Grutsk: het megafestival dat op zaterdag 30 juni plaatsvindt en waar tientallen Friese showkorpsen, fanfares en koren de hele dag door optredens verzorgen op diverse podia in de binnenstad.

Optredens met veel publiek, dat zijn ware hoogtepunten voor Willem Wolfert: ,,Samen zingen is fantastisch en wanneer je daar een groot publiek van mee kunt laten genieten, wordt het allemaal nog mooier.” Het Her en Der Koor bestaat dertig jaar en zingt meerstemmige liederen uit de hele wereld. Willem Wolfert: ,,We zingen muziekstukken uit Zweden, Georgië, Peru, Zuid Afrika en Israël. We zingen muziek uit diverse stijlen, van Mozart tot aan A. Sullivan.” Al vijftien jaar is hij lid van het koor: ,,Het is een hechte groep. Van tijd tot tijd zien we elkaar ook buiten de repetities om, we eten bij elkaar of drinken samen een borrel.” De repetities voor het optreden tijdens CityProms zijn in volle gang: ,,Zo werk en leef je naar het evenement toe. We kijken er samen erg naar uit.”

CityProms vindt plaats van 28 juni tot en met 1 juli in de binnenstad van  Leeuwarden. Kijk voor het programma op www.cityproms.nl


Auteur

Redactie