Kaartverkoop filmepos Redbad – De Legende in volle gang

Leeuwarden

Het filmepos Redbad – De Legende gaat zaterdagavond 23 juni in première in Leeuwarden. Kaarten zijn reeds te bestellen.

Het is nooit eerder vertoond. De première van een grote Nederlandse speelfilm in de open lucht. Leeuwarden heeft zaterdag 23 juni laat op de avond de primeur. De nu al veel besproken film Redbad, een van de meest ambitieuze films ooit in Nederland gemaakt, wordt aan duizenden toeschouwers in het hart van de stad vertoond.

Leeuwarden-Fryslân is Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 en Redbad is een film met heel veel Friese aspecten. Het verhaal dat speelt in de vroege middeleeuwen vertelt over de Friese koning Radboud en is voor een deel opgenomen in Friesland. In de film zijn de op Ameland en in de Alde Feanen opgenomen scènes goed terug te vinden. ,,Het lag heel erg voor de hand om juist dit jaar rond de release van deze film iets bijzonders te doen”, concludeerden Siebe Annema en Radboud Droog, die namens NDC mediagroep en LF2018 de handen ineensloegen en een productieteam voor de première formeerden. Afgelopen vrijdag werden in Amsterdam met producent Klaas de Jong en zijn marketingteam de contouren van de openingsavond uitgetekend. De vertoning van de film begint op zaterdagavond 23 juni om half elf ’s avonds. Voorafgaand aan de film wordt het publiek meegenomen in het verhaal van de film. Met de mysterieuze muziek van Arvo Pärt die in de film gebruikt wordt en demonstraties door de gevechtstrainers, die acteurs instrueerden voor scènes in de film. Waarschijnlijk zijn er ook attributen te bewonderen die in de film worden gebruikt. En natuurlijk worden de cast, regisseur en producent gepresenteerd en zijn veel van de duizenden figuranten die aan de film hebben meegewerkt op het Wilhelminaplein aanwezig. De première in Leeuwarden draagt ook nog op een andere wijze bij aan de doelstellingen van LF2018. Regisseur Roel Reiné en een aantal makers van de film komen op 23 juni eerder naar Leeuwarden om met jonge filmmakers over de film te praten. Roel Reiné regisseerde eerder Michiel de Ruyter, een kaskraker die 650.000 nieuwsgierigen naar de bioscoop lokte.

De kaartverkoop voor de première is inmiddels via www.vanplan.nl in volle gang gezet. Op die site - en ook alhier - wordt tevens actuele informatie over het programma van de première-avond toegevoegd. 


Auteur

Redactie