Kunstroute geopend in Achmeatoren

Leeuwarden

De opening van de kunstroute 'Verborgen talent' werd afgelopen vrijdag 1 juni in de panoramazaal van de Achmeatoren verricht.

Een kunstroute waar werken te bezichtigen zijn die gemaakt zijn door kunstenaars met autisme. Leeuwarder kunstenaar Marten Winters opende deze bijzondere kunstroute.  

De kunstroute is een initiatief van Sam Hamers. Hij wilde niet alleen zichzelf, maar ook andere kunstenaars met autisme de kans bieden om hun werk te laten zien. Hamers wil langs deze weg verborgen talenten van kunstenaars aan het publiek tonen die normaal gesproken niet zo snel op de voorgrond treden en een podium krijgen. Dit podium hebben ze gekregen bij verschillende bedrijven aan of rondom de Tesselschadestraat in Leeuwarden. Achmea, Aegon, UWV (locatie Tesselschadestraat), REA College, Veiligheidsregio Fryslân en De Friesland Zorgverzekeraar openden enthousiast hun deuren. 

De hele maand juni is de kunst op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur te bezichtigen. Meer informatie is vinden op de website www.verborgentalent.frl


Auteur

Redactie