Kort politienieuws

Leeuwarden

Een 18-jarige jongen uit Stiens is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op het Zaailand in Leeuwarden. De jongen was onder invloed en braakte voortdurend. Hij heeft een proces-verbaal gekregen voor openbare dronkenschap. Zijn vader heeft hem opgehaald.

Op de Meidoornstraat in Leeuwarden heeft iemand voor geluidsoverlast gezorgd. De politie heeft een waarschuwing gegeven. De volgende keer volgt proces-verbaal.

Op de A32 bij Grou is in de nacht van vrijdag op zaterdag een fiscale wanbetaler aangehouden. Bij de controle van de personenauto bleek de eigenaar van een bedrijf uit Maarn een betalingsachterstand te hebben. De Belastingdienst is ingelicht en de auto is in beslaggenomen.

Een 21-jarige man zonder vaste woonplaats is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden, omdat hij zonder plaatsbewijs en identiteitsbewijs zich op het station van Leeuwarden bevond. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Op de Bleeklaan in Leeuwarden is een 16-jarig meisje op de scooter aangetroffen. De politie trof haar aan, nadat een melding was binnengekomen van overlast door jeugd. Het meisje bleek geen rijbewijs te hebben en was dronken. De politie heeft haar naar haar ouders gebracht. Het verhoor volgt later zodat eerste een advocaat kan worden geraadpleegd.


Auteur

Frits Tromp Redacteur