Kaartverkoop nieuwe Strangers on Stage voorstellingen gestart

Leeuwarden

Leeuwarden-Fryslân is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa en Stadsschouwburg De Harmonie heeft haar eigen internationale festival: Strangers on Stage.

Veel topgezelschappen van het hoogste niveau worden speciaal naar Leeuwarden gehaald. 

De voorstellingen zijn scherp, confronterend, betoverend en inspirerend. Strangers on Stage staat voor internationale kwaliteit voor jong en oud, voor Friezen, Nederlanders en Europeanen en is Culturele Hoofdstad op z’n best! Hieronder een sneak-peak van de nieuwe voorstellingen. 

Wie glunderend De Harmonie wil verlaten, neemt tussen zijn hele familie mee naar de wereldberoemde ‘Slava’s Snowshow’ (5-9 september) waarin iedereen wordt meegenomen in een magische sneeuwstorm. 

MUNGO PARK Travels in the interior of Africa (26-28 september) laat overweldigend entertainment zien in een heilzaam verhaal over Europa’s koloniale geschiedenis in de vorm van een Hollywood verhaal op een leeg podium. 

Met haar authentieke combinatie van humor en ernst creëert Daria Bukvic in ‘Melk & Dadels’ (29 sept) samen schrijver Tofik Dibi een zelfbewuste inkijk in de Marokkaans-Nederlands cultuur die niet eerder is vertoond.

Van 4-7 oktober is Leeuwarden het bruisende hart van alles dat te maken geeft met dans tijdens de eerste editie van De Friese Dansdagen. Spraakmakende voorstellingen uit binnen- en buitenland sieren de planken van De Harmonie nadat het festival is geopend door het internationaal geroemde Nederlands Dans Theater 1. 

Kirana Myth of Creation (19 oktober) is een interdisciplinaire voorstelling bedacht en gemaakt door kinderen en professionele artiesten waarbij drie professionele artiesten uit Malta naar Leeuwarden komen voor een vijfdaagse workshop met leerlingen van groep 7 en 8 van de vbs Michaëlschool.

Het eigenzinnige Amsterdam Fringe Festival (27 oktober) gaat op tournee met de prijswinnaars van het afgelopen seizoen. Stuk voor stuk excentrieke, hartveroverende en spannende voorstellingen van aanstormend talent met lef. Dus, kom fringen en zie de best of the best van dit spraakmakende festival.

In ‘Tipping Point’ van Ockhams Razor Circus (4 en 5 oktober) wordt de toeschouwer meegenomen in het spel der zwaartekracht met niets anders dan pure spierkracht en lange stokken die rakelings langs gezichten scheren en dwingen tot bukken en strekken. 

Het Strangers on Stage programma sluit af met Lilith the ‘Jungle Girl’ (1-3 november). Een explosieve voorstelling met satire, slijk en eigenaardige razernij. De queer Australische theatermakers Sister Grimm nemen je mee naar een verraderlijke politieke jungle – ergens tussen The Elephant Man en Pretty Woman.

Kaarten en meer informatie over de rest van het Strangers on Stage programma op www.harmonie.nl


Auteur

Redactie