Fries Museum wint internationale prijs voor tentoonstelling Mata Hari

Leeuwarden

Het Fries Museum heeft donderdag 31 mei een zilveren f@imp avicom award gewonnen in de categorie creative exhibition installation. Het museum kreeg de internationale prijs voor de sluierprojectie in de tentoonstelling Mata Hari: de mythe en het meisje.

Het tentoonstellingsontwerp van de tentoonstelling werd ontwikkeld in samenwerking met Studio Louter en OPERA Amsterdam en viel in de smaak bij de twaalfkoppige jury.

Vanaf 14 oktober 2017 tot en met 2 maart 2018 presenteerde het Fries Museum Mata Hari: de mythe en het meisje. Het was de grootste tentoonstelling ooit over het dramatische leven van Margaretha Geertruida Zelle. Het meisje uit Leeuwarden groeide aan het begin van de vorige eeuw uit tot de wereldberoemde danseres Mata Hari. Maar liefst 92.781 bezoekers bezochten de tentoonstelling, wat zorgde voor een economische impuls van ruim 3,1 miljoen euro in de lokale economie.

F@imp avicom award
De F@IMP avicom awards werden uitgereikt op de F@IMP 2.0. Dit event wordt georganiseerd door AVICOM, ICOM Internationaal Comité voor Audiovisuele, nieuwe Technologieën en Sociale Media. F@imp 2.0 is een internationaal evenement gericht op het aanmoedigen en erkennen van de productie en distributie van audiovisuele producties en innovatieve multimediatechnologieën geïnitieerd of geproduceerd door musea of ​​erfgoed- en culturele instellingen over de hele wereld.


Auteur

Redactie