Expositie Aukje Boonstra uit Tasmanië in Dorpskerk Huizum

Leeuwarden

De expositie 'Duurzaamheid en Kunst' van Aukje Boonstra wordt zaterdag 2 juni om 14.00 uur door Lutz Jacobi geopend. Daarna is de expositie tot en met 30 juni elke zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

Aukje Boonstra gaat als textielkunstenares in de Dorpskerk Huizum werk exposeren met behulp van materialen die uit Friesland afkomstig zijn. Op deze geheel eigen autonome wijze wil zij de band tussen Australië en Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa benadrukken en tegelijk geeft zij daarmee de essentie van haar werkvorm: ze hergebruikt doorgaans bestaande (textiele) materialen om daarmee iets totaal nieuws te maken. Zij verft tweedehandskleding bijvoorbeeld opnieuw en maakt daar unieke trendy outfits van. 'Remake, Reuse en Recycle' behoren tot haar kernwoorden om daaraan vervolgens een kunstzinnige dimensie aan toe te voegen. Vanwege LF 2018 komt Aukje dit jaar apart over naar Friesland. Als bekende kunstenares geeft Aukje in heel Australië ook workshops voor steeds weer wisselende groepen. Zij is in 1981 naar Australië geëmigreerd. 

Nadere informatie over deze expositie is op te vragen bij Betty de Graaf, tel. 058-21995950. Op www.ausrags.com.au kunt u veel meer informatie vinden over deze kunstenares.  

De toegang is gratis. 


Auteur

Redactie