Kunst- en cultuurfestival Jirn-summertime

Jirnsum

Plaatselijk Belang Jirnsum bestaat in 2018 honderd jaar en daarom organiseert men in Jirnsum het meerdaagse kunst- en cultuurfestival 'Jirn-summertime' van 31 mei tot en met 3 juni.

Met optredens, exposities en meer is er in dit lange weekend van alles te doen en te bekijken.

Een van de onderdelen is het laten zien wat Jirnsum eens had. Daarom is er straks op ruim 45 panden waar in de afgelopen honderd jaar plaatselijke middenstand was, een bordje bevestigd met daarop een historische afbeelding van de plaatselijke middenstand. Daarmee komt de geschiedenis van de ooit zo bedrijvige Rijksweg in Jirnsum weer tot leven.

Ook worden er informatieborden geplaatst, waarop de nieuwsgierige bezoeker alles kan lezen over de geschiedenis van de afzonderlijke panden aan de Rijksweg. En er zijn in het Jirn-summertime weekend doorkijkjes her en der op straat van hoe het dorp er vroeger uitzag en hoe het nu is. 


Auteur

Redactie