Grootste Nederlandse kunstmanifestatie trapt muzikaal af in Leeuwarden

Leeuwarden

Iktoon barst op zaterdag 2 juni los met een muzikale start in de culturele hoofdstad van Europa. Creatievelingen uit alle windstreken kunnen heel juni laten zien wat ze in huis hebben.

De feestelijke start van de iktoon-maand wordt georganiseerd in samenwerking met Never Ending Orchestra. Om 13.00 uur neemt Raw Resonance iedereen op het Mata Hariplein mee in een interactieve muziekbelevenis met hun opzwepende beats. Daarna kunnen alle koren, nachtegalen en douche-artiesten die mee willen doen een ode aan de kunst brengen, door het speciaal geschreven iktoon-lied te zingen. 

De muzikale middag markeert het begin van iktoon; de maand waarop heel Nederland verandert in een groot podium voor alle 6,4 miljoen kunstenaars die ons land rijk is. Heel juni krijgen creatievelingen de kans om hun eigen kunsten te tonen, van dansvoorstelling tot expositie en van didgeridooworkshop tot comedyshow. Met maar liefst 78.000 deelnemende kunstenaars en 185.000 bezoekers , is iktoon de grootste kunstmanifestatie van Nederland. Alle voorstellingen, optredens en evenementen zijn terug te vinden op www.iktoon.nl.

Doe mee! 
Ben jij muzikant je in je vrije tijd, een hobbymatige zangeres of beoefen je een andere kunstvorm en wil je een ode aan de kunst brengen? Kom dan langs en zing mee! Na de interactieve aftrap van Raw Resonance zingen we met elkaar het speciaal geschreven iktoon-lied. De perfecte opwarmer voor de iktoon-maand! Tekst en muziek om je thuis voor te bereiden vind je hier. Roep je vrienden, zangkoor, of voetbalteam bij elkaar en luidt de iktoon-maand feestelijk met ons in! Opgeven kan via info@iktoon.nl. Smaakt het optreden naar meer? Geen probleem! Geef je ook op voor het Never Ending Orchestra, waarbij je op verschillende open podia door de stad kunt optreden. Doe mee en laat je zien!
 


Auteur

Henk Albers Redacteur