Zilveren Zondag trok ruim 200 sieraadliefhebbers

Tytsjerk

De eerste editie van Zilveren Zondag werd zondagmiddag 27 mei gehouden; een zonovergoten dag met blinkende sieraden.

Meer dan tweehonderd sieraad- en ambachtsliefhebbers kwamen naar Park Vijversburg.

De bezoekers bekeken de sieraden met aandacht, pasten ze én men nam tevens heel wat juweeltjes mee naar huis.

Rondom villa Vijversburg showden de amateur- en professionele edelsmeden hun sieraden en gaven demonstraties zilversmeden, een workshop sieraad maken voor kinderen en theelepels werden omgesmeed tot sieraden. Deze unieke samenwerking tussen de amateur en professionele edelsmeden uit de regio leverde een zeer geslaagde middag op geheel gewijd aan ambachtelijk gemaakte sieraden.

In het nieuwe paviljoen van Park Vijversburg (‘Bos van Ypey') stonden liefst dertig glazen stolpen met sieraden en minicollecties van cursisten edelsmeden van SanneS Edelsmederij. Elk handgemaakt en uniek, vaak van zilver maar ook gecombineerd met bijvoorbeeld edelstenen, koper, hout, kunsthars en zelfs dierlijke botten.


Auteur

Henk Albers Redacteur