Gazpacho met Soyuz Tour 2018 in Neushoorn

Leeuwarden

De Noorse progressieve rockband Gazpacho brengt ter ere van het recent uitgebrachte album Soyuz hun eigenzinnige muziek op zaterdag 2 juni naar Neushoorn (19.30 uur, Grote Zaal).

Het eigenzinnig geluid van Gazpacho blijkt moeilijk te categoriseren. De een vergelijkt ze met Radiohead en Muse, de ander met Marillion. De band is wel eens omschreven als classical post ambient nocturnal atmospheric neo-progressive folk world rock, maar progressieve rock komt nog het meest in de buurt. Met een echte DIY-mentaliteit brengt de band bijna elk jaar zonder platenlabel een nieuwe plaat uit. Zo ook in 2018 met het album Soyuz: een conceptalbum mede geïnspireerd door de gedoemde Russische ruimtecapsule Soyuz. Zoals de fans verwachten, is het album gevuld met inventieve instrumenten, magische melodieën en een fantastische flow die de muziek van Gazpacho zo speciaal maakt. De progressieve rockliefhebber mag Gazpacho vanavond zeker niet missen! Want het wordt een verrassende show die anders is dan anders.

Verder in Neushoorn:
Kom naar de Grote IepenUp Pub Quiz en win een reis voor twee personen naar Reykjavik, IJsland (woensdag 30 mei, 19.30 uur, De Backstage)! Er komen deze avond een boel speciale gasten en er is muziek van FATA BOOM. Kortom: het dak gaat er af!

Na de eerdere succesvolle edities van Open Podium, heeft het publiek weer de kans om het podium in De Backstage te betreden (donderdag 31 mei, 20.00 uur). NHL Stenden Productiehuis de Kunsten tovert Neushoorn opnieuw om tot de broedplaats voor creatief talent.

Paradise Parade en Katie Koss spelen pure popmuziek (vrijdag 1 juni, 20.30 uur, De Backstage). De een meer theatraal en eighties, de ander meer synth en ambient. Leun achterover en geniet van heerlijke luisterliedjes.

Zoals je van Hardcore Vrijdag mag verwachten, een avond met drie te gekke bands, veel bier en snoeiharde gitaren en vocalen. Met vanavond All For Nothing, Fists Of Time en Torrential (vrijdag 1 juni, 20.00 uur, Arena).

Johnny Cash at Folsom Prison is een van de meest geroemde live-albums uit de muziekgeschiedenis. Vijftig jaar later brengt Def Americans Johnny Cash Tribute het legendarische gevangenisconcert van the Man in Black naar een uitverkochte Neushoorn (zaterdag 2 juni, 20.00 uur, Arena).

Kijk voor meer informatie en de complete agenda op Neushoorn.nl.


Auteur

Redactie