Fries StraatFestival onder prachtige omstandigheden | Fotoverslag

Leeuwarden

Het Fries StraatFestival vond vrijdag 25 en zaterdag 26 mei plaats in de binnenstad van Leeuwarden.

Het in groten getale aanwezige publiek genoot onder fraaie zomerse weersomstandigheden van straattheater en fijne muziek.

Zoals gebruikelijk kon jong en oud op diverse plekken in het centrum van de Fries hoofdstad zeer uiteenlopende acts bekijken en beluisteren. 

Een kleine greep uit het enorme aanbod (120 voorstellingen, red.) van het Fries StraatFestival: La Fabrique Royale (spectaculair freerunnen op daken), Circ Panic Mirat (circuskunst waarin gespeeld wordt met gewicht en evenwicht), Jeugdcircus Saranti (circus, nostalgie en humor), Rob Dekay (soulvolle countrypop), Exoot Velo Electro (gamen op een oldtimer), Mr. Wallace (Ska & Reggea), Companie Mobilette Safe (risicovolle komedie over moment waarop roekeloosheid levensmoed wordt) en nog veel meer. Kijk voor een compleet overzicht op fries-straatfestival.nl

Van der Eems publieksprijs
De voorstelling Bon Voyage! van Onderwater Producties heeft zaterdagmiddag de Van der Eems publieksprijs gewonnen. De winnaar van de Van der Eems publieksprijs mag volgend jaar weer op het Fries StraatFestival komen spelen. De prijs werd uitgereikt door Dirk Bruinsma, regisseur en artistiek leider van de PeerGrouP.

Fotograaf Humphrey Paap schoot een flink aantal sfeerbeelden.


Auteur

Redactie