Buurman en Buurman in De Harmonie

Leeuwarden

Cabaretier Jelle Kuiper, regisseur Bruun Kuijt en taalkunstenaar Ivo de Wijs slaan voor de vierde keer de handen ineen voor de slapstickvoorstelling Buurman & Buurman. Wie kent dit dolkomische duo niet?

Keer op keer bewijzen de kameraden dat een goede buur beter is dan een verre vriend. ‘A je to’ is te zien op zaterdag 2 juni om 14.00 en om 16.00 uur in De Harmonie in Leeuwarden. 

Kaarten zijn te reserveren aan de kassa of op harmonie.nl. Maak het feestje compleet en versier je eigen ijsje in de foyer, voor slechts €1,50! Ook kun je je laten schminken. De voorstelling is leuk voor kinderen vanaf drie jaar.

In ‘A je to’ gaan Buurman & Buurman op mollenjacht. Op zich geen probleem voor een buurman, maar als blijkt dat de mollen onder hun huis zitten hebben ze wel een probleem. Of toch niet? Bij aanvang van de voorstelling staan de buurmannen al voor een grote uitdaging. Overal zijn molshopen. Oh nee! Hun hele tuin gaat eraan! Die mol moeten ze te pakken krijgen. Maar daarvoor moet wel eerst het huis worden opgetild. Als dat maar goed gaat….

‘A je to’ is de bekende kreet uit het gelijknamige televisieprogramma. De buurmannen zijn meteen herkenbaar door de rode en gele truien en de blauwe mutsjes die de figuren op tv ook dragen. Alles in het decor wordt tijdens de voorstelling gebruikt, van buizen, snoeren en draden tot gebraden kippetjes, het hele huis zelf en een brommer. 

,,De Buurmannen zijn in het theater nog inventiever dan op tv”, aldus de Theaterkrant. Buurman & Buurman werden door de VPRO-gids uitgeroepen tot favoriete Villa Achterwerk-programma aller tijden! Acteurs Casper Gimbrère en Iwan Dam weten het publiek op 2 juni een uur lang te vermaken met dezelfde aanstekelijke humor als in de tv-serie. 

Kijk voor meer informatie en kaarten op harmonie.nl


Auteur

Redactie