Hoofdact Fries StraatFestival geeft masterclass freerunnen

Leeuwarden

Het internationaal gerenommeerde freerungezelschap La Fabrique Royale geeft op donderdag 24 mei om 19.30 uur een gratis masterclass in Stadsschouwburg De Harmonie.

La Fabrique Royale is de hoofdact van het Fries StraatFestival en behoort tot de internationale top van het freerunnen. Het gezelschap is nog nooit eerder in Nederland te zien geweest.

In de masterclass nemen de freerunners de aanwezigen mee in hun werkwijze, hoe zij hun voorstellingen maken en hoe ze zich daarop voorbereiden. Dit doen ze aan de hand van beeldmateriaal. Daarbij gaan ze ook in op de show die ze tijdens het Fries StraatFestival op zaterdag 26 mei geven. Gratis kaarten voor de masterclass kunnen worden gereserveerd bij Stadsschouwburg De Harmonie.

De voorstelling Zéro Degré en de masterclass van La Fabrique Royale zijn een traktatie van Stadsschouwburg De Harmonie. Naast Stadsschouwburg De Harmonie leveren ook Gemeente Leeuwarden, Provinsje Fryslân, het LOF, de Leeuwarder horeca, GV Audio, Grafische Groep van der Eems, Verno en OV Media een grote bijdrage aan het Fries StraatFestival.


Auteur

Redactie