Opening Vier de Alde Feanen met prinses Irene

Warten

Nationaal Park De Alde Feanen is van 25 tot en met 27 mei met Vier de Alde Feanen de hoofdlocatie van het landelijke natuurfestival Fête de la Nature.

Prinses Irene opent bij Activiteitenboerderij De Wartenster het evenement op vrijdag 25 mei om 16.00 uur. Daarna houdt bijzonder hoogleraar ecologie en filosofie Matthijs Schouten een lezing. Publiek is van harte welkom!

Deelnemers kunnen optioneel nog deelnemen aan een bijzonder driegangenmenu dat bereid is met streekproducten en overnachten midden in de natuur. Beide zijn onderdeel van 'Ontwakend Landschap', wat weer onderdeel is van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018.

Voor de opening en lezing wordt van de deelnemers een bijdrage van tien euro gevraagd ten behoeve van 'Stichting NatuurCollege' van prinses Irene. 

Voor het openingsprogramma op vrijdag 25 mei is aanmelding via de website van Nationaal Park De Alde Feanen: www.np-aldefeanen.nl noodzakelijk. U kunt daar ook meer informatie vinden over bijvoorbeeld het diner en de overnachting.

Hele weekend gratis activiteiten
Gedurende 'Vier de Alde Feanen' zijn er overal in het natuurgebied gratis activiteiten te doen. Zo is het onder andere mogelijk om een huifkartocht te maken, kunnen deelnemers een GPS-sloepentocht doen of een eigen pizza gaan maken. Ook is er een boerenmarkt in Museum Warten en kan men op verschillende plaatsen gaan nachtvaren. 


Auteur

Redactie