Solotentoonstelling Anne de Vries in Fries Museum

Leeuwarden

Het Fries Museum presenteert vanaf heden Anne de Vries: Qrowd Qontrol. De Vries (Den Haag, 1977) richt zich in zijn werk op de technologische mogelijkheden van de moderne tijd.

In de tentoonstelling zijn verschillende werken van de kunstenaar te zien, waarin hij vorm en video combineert. Anne de Vries: Qrowd Qontrol is tot en met 19 augustus te zien in het Fries Museum in Leeuwarden.

Anne de Vries etaleert in zijn werk een grote interesse in ontwikkelingen binnen de techno-scene. De Vries ziet het als een plek waar dansende massa’s streven naar maatschappelijke verandering en mentale verrijking. In Qrowd Qontrol combineert hij de massale overgave en de specifieke vormgeving van alternatieve Techno-evenementen met filosofische bezinning over het verschil tussen groep en individu, organisch en artificieel, ideaal en entertainment. Daarnaast verwerkt hij in zijn werk de invloed van hedendaagse technologie op onze beleving van de wereld.

Anne de Vries
Anne de Vries is de zoon van Auke de Vries en maakt sinds zijn studie aan de Rijksakademie in Amsterdam internationaal furore met presentaties bij onder meer ZKM | Center for Art and Media Karlsruhe, Cell Project Space London, de negende Biennale van Berlijn, Palais de Tokyo Parijs, Parc Saint Léger, De Hallen Haarlem, Foam Amsterdam; de New Wight Biennial Los Angeles, Museum Angewandte Kunst Frankfurt en Three Shadows Photography Art Center Beijing. Recentelijk verbleef hij op uitnodiging van het Mondriaan Fonds voor een werkperiode van een jaar in het ISCP in New York.


Auteur

Redactie