Meiden Wielenpôlle tonen harde en zachte kanten in theaterpresentatie

Leeuwarden

Christina (10), Cynthia (11), Jessica (20), Joline (17), Myrthe (13) en Sanne (14) gaven zaterdag 12 en zondag 13 mei in hun wijk een theaterpresentatie over de harde en zachte kanten van de jonge vrouw.

Theatermaker Lisa Groot Haar maakte samen met de zes jonge meiden in drie maanden tijd een korte theatervoorstelling. Onderdeel van het decor was een caravan, die de meiden geheel naar eigen smaak oppimpten. 

De presentatie maakt onderdeel uit van LF18-project Adje Lambertsz. Onder regie van een theatermaker gaan jongeren uit de wijken en dorpen uit de gemeente Leeuwarden aan de slag en worden zij uitgedaagd om samen te werken of iets te doen wat ze altijd al eens hadden willen doen. 

Op vrijdagmiddag 25 mei treden de meiden van de Wielenpôlle nogmaals op tijdens het 'Adje Festival' op Winkelpark de Centrale. De voorstelling is van 17.00 tot 17.30 uur. Toegang is gratis.


Auteur

Redactie