Meerdere aanhoudingen tijdens uitgaansnacht

Leeuwarden

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere aanhoudingen verricht in het centrum van Leeuwarden.

Een 65-jarige inwoner van de gemeente Súdwest-Fryslân is vrijdag om 22.35 uur aangehouden op het station in Leeuwarden. Hij kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap en het verstoren van de openbare orde.

De politie kwam vrijdag omstreeks 23.20 uur een 13-jarige jongedame uit Leeuwarden tegen. Zij bleek onder invloed van alcohol. De jongedame kreeg een proces-verbaal en er is een zorgmelding gemaakt.

Op het Ruiterskwartier zijn zaterdag rond 03.30 uur twee inwoners van 18 en 45 jaar aangehouden vanwege het beledigen van agenten.

Een 33-jarige man uit Purmerend die bekend staat als drugsdealer is zaterdag om 05.00 uur aangehouden bij de Oude Doelesteeg. Hij fietste door de steeg, maar dit is niet toegestaan. Bij de aanhouding ging hij door het lint. De man kreeg een proces-verbaal voor het verstoren van de openbare orde, Wet ID en fietsen door de Oude Doelesteeg. 


Auteur

Joshi Kuiper Redacteur