'Wad in de Stad' in Leeuwarden

Leeuwarden

Het waddengebied presenteert zich met het evenement 'Wad in de Stad' twee dagen lang in Leeuwarden.

Het Waddenfonds organiseert met de provincies Groningen, Friesland en Noord-Holland deze tweedaagse. Op donderdag 17 en vrijdag 18 mei zijn er congressen waar gesproken wordt over het waddengebied als Werelderfgoed. Er is ook voor het publiek van alles te beleven. Zo is er een proef- & doemarkt op het terras van De Harmonie. Ondernemers uit het Waddengebied houden daar proeverijen. Denk bijvoorbeeld aan waddenoesters of zilte groenten.

Voor de kinderen zijn er volop doe-activiteiten; de Waddenvereniging neemt een stukje Wad mee. Kinderen kunnen onder begeleiding van de gids de slikbak in en ontdekken wat er allemaal leeft op de bodem van de Waddenzee. Ook kunnen bezoekers met een VR-bril (virtual reality bril) tussen de zeehonden zwemmen of door de vismigratierivier op de Afsluitdijk trekken. Donderdagmiddag rond 16.00 uur meert 'De Ecolution' aan, het hypermoderne en innovatieve zeilschip van astronaut Wubbo Ockels.

Daarnaast zijn er speciale praamtochten die vlakbij De Harmonie vertrekken. Op de pramen vertelt de gids het verhaal van de tijd dat Leeuwarden nog een open verbinding had met de Waddenzee. Aan boord kunnen enkele waddenproducten worden geproefd. Een praamtocht kost 6,50 euro, inclusief twee muntjes die u op de proef- & doemarkt in kunt wisselen. De pramen varen op donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. In Slieker Film is op donderdagavond een editie van Wadblik Special, met films uit Denemarken, Duitsland en Nederland over het Wad. Kaarten voor de films zijn gratis te reserveren. Meer info of tickets bestellen via: www.wadindestad.nl

Lezersactie

Speciaal voor de lezers van de Huis aan Huis verloten we twintig kaarten voor de praamtocht op vrijdag 18 mei. Begin de dag goed en stap om 11.00 uur in de praam die bij De Harmonie ligt afgemeerd. Stuur een mail naar info@wadindestad.nl. Laat uw naam, mobiele telefoonnummer en het aantal gewenstekaarten (maximaal twee) achter en we laten u snel weten of u een ticket hebt gewonnen.


Auteur

Redactie