Meivakantie vieren in Fries Museum

Leeuwarden

Het Fries Museum biedt belangstellenden van dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 mei de gelegenheid om dagelijks mee te doen aan twee creatieve workshops.

Laat je inspireren door Phantom Limb, art beyond Escher en maak een kunstwerk met bedrieglijk 3D-effect of schilder een zelfportret zoals in de tentoonstelling Friezen. Beide workshops zijn gratis en geschikt voor jong en oud, je betaalt alleen museumentree.

Om 13.00 uur bekijk je de moderne en klassieke portretten in Friezen en ga je vervolgens een zelfportret maken. Vanaf 14.30 uur leer je hoe je een optische illusie tekent zoals die van Lieven Hendriks in Phantom Limb: art beyond Escher. De portrettenworkshop is geschikt voor iedereen in de leeftijd van vier jaar en ouder, de optische illusieworkshop voor iedereen van zeven jaar en ouder.

Opgave van de workshops kan op de dag zelf in de museumhal. Vol is vol, dus wees op tijd om teleurstelling te voorkomen. De activiteiten worden begeleid door ervaren museumdocenten en zijn op vertoon van een entreekaartje gratis bij te wonen. Voor een museumbezoek kun je online tickets reserveren. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website van het Fries Museum.


Auteur

Redactie