Kort politienieuws

Leeuwarden

De politie heeft woensdag een aantal bekeuringen uitgedeeld op de Greunsweg in Leeuwarden. In drie gevallen kregen bestuurders een boete voor overbelading, drie automobilisten belden tijdens het rijden, één wagen had een foute kentekenplaat, één lading was niet goed verzekerd en één chauffeur negeerde een stoplicht.

Bij Goutum werd rond 12.45 uur een 36-jarige automoblist uit Heerenveen aangehouden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Hij heeft een boete gekregen.

 

Op de James Wattstraat in Leeuwarden is woensdagochtend tusen 4.45 en 6 uur ingebroken bij een bedrijf. Een ruit is ingegooid en het geld uit de fooienpot is meegenomen. Wie iets heeft gezien, kan contact opnemen met de politie via 0900 8844.

 

Een 48-jarige Leeuwarder is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden, nadat hij op ramen sloeg en tegen auto's aanliep. Hij bleek flink onder invloed en wilde zich niet legitimeren. Bij fouillering is zijn identiteitskaart gevonden. De man heeft een boete gekregen.

 

Op het Cambuurplein in Leeuwrden is dinsdagavond rond kwart voor negen een 26-jarige Leeuwarder betrapt op het stelen van een blikje Red Bull. De verdachte had nog een voorwaardelijke straf lopen. Het Openbaar Ministerie beslist later over de wijze van afhandeling.


Auteur

Frits Tromp Redacteur