Kinderen obs Oldenije onthullen schilderijen

Leeuwarden

Kinderen van openbare basisschool De Oldenije in de Sint Anthonystraat onthulden vrijdag 20 april om 12.00 uur een aantal door hen vervaardigde schilderijen.

De schilderijen zijn aan het hekwerk rond de school geplaatst en zijn onderdeel van de openlucht kunstroute 'Een wereld vol kleur' in Leeuwarden. Hierbij waren kinderen van de school, hun ouders en belangstellenden aanwezig.

Kunstenaar, origamervouwer en organisator van de 'Kunstroute', Marten Sale Brouwer uit Japan, hield een kort verhaal, waarin hij vertelde waarom het belangrijk is om kinderen te inspireren.

Op zaterdag 28 april zal om 13.00 uur de 'Kunstroute' in de Bagijnestraat officieel geopend worden door Marten Sale Brouwer bij het oude Mercuriusgebouw aan het begin van de straat. Het is de bedoeling dat de 'Kunstroute' na de opening gaat groeien.


Auteur

Redactie