Stileven | Na een week zijn de wc's verstopt

Leeuwarden

De directeur is nooit lang in z'n bedrijf. 's Ochtends loopt hij er even doorheen, wenst iedereen vriendelijk een goeie dag en gaat vissen. Daar wordt hij op aangesproken: Zo kun je een bedrijf toch niet leiden? O nee? zegt hij. Maakt het bedrijf geen winst dan? Zijn de lonen te laag en de mensen ontevreden? Nee? Nou dan, en hij pakt z'n hengel.

Stel, een bankdirecteur komt een maand niet op het werk. Ik denk dat niemand er iets van merkt. Een directeur moet de grote lijnen uitzetten en dat hoeft niet elke dag, want anders zijn het geen grote lijnen. Maar stel dat de schoonmakers een maand gaan vissen. Het is één grote rotzooi en na een week zijn de wc's verstopt.

Waarom moet zo'n man aan de top dan twintig, dertig, veertig keer meer verdienen dan een schoonmaker? Omdat hij daarvoor heeft doorgeleerd? Op wiens kosten dan?


Auteur

Redactie