Vrouwenprojectkoor Aeode zingt in Lekkum

Lekkum

Het Leeuwarder vrouwenprojectkoor Aeode onder leiding van Jannie Geertsma geeft zaterdag 14 april om 20.00 een concert in de Caeciliakerk aan het Tsjerkepaed 26 in Lekkum.

De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Bij de uitgang vindt een collecte plaats.

Uitgevoerd worden onder meer het 'Adiemus' van Carl Jenkins, delen uit het 'Carnaval des Animaux' van Camille Saint Saëns, de 'Libertango' van Astor Piazzolla, het eerste deel uit het 'Stabat Mater' van Giovanni Battista Pergolesi en de Engelse folksong 'Bobby Shaftoe' in een driestemmige a capella-setting van Robert Latham.

Medewerking aan het concert wordt verleend door de jonge sopraan Doeschka van Ginkel, die naast de solo in de 'Swan' uit het Carnaval des Animaux, twee liederen van Gabriël Fauré en Pergolesi zal zingen. Anne Sollie en Pieter Jelle van der Laan begeleiden op piano.

Aeode, genoemd naar de muze van het lied, is een sinds eind 2016 bestaand projectkoor, opgericht door dirigent en zangdocent Jannie Geertsma.


Auteur

Henk Albers Redacteur