Stileven | Typisch Mulisch – die viel vooral op zichzelf

Leeuwarden

Als mensen me vragen hoe ik aan onderwerpen voor mijn stukjes kom, zeg ik: Kijk om je heen, overal gebeuren mooie dingen.

Of ik jat wat. Zoals nu, van de Correspondent:

De schrijvers Renate Dorrestein en Arthur Japin namen samen een taxi naar paleis Noordeinde waar koningin Beatrix een belangrijke literatuurprijs zou uitreiken. De taxi zou vertrekken maar op dat moment trok Harry Mulisch de deur open en ging naast de chauffeur zitten. Dat er meer mensen in de taxi zaten, viel hem niet op. Typisch Mulisch – die viel vooral op zichzelf.

,,De chauffeur begon te zweten, de hele taxi besloeg ervan”, vertelt Renate Dorrestein. Stamelend en stotterend zei de chauffeur: ,,Als ik dit vanavond aan mijn vrouw vertel dat ik de bekendste en belangrijkste schrijver van Nederland in de taxi heb gehad dan weet ik zeker dat ze mij niet gelooft, meneer Carmiggelt.” 


Auteur

Redactie