Land Transport nipt onderuit in laatste competitieduel

Leeuwarden

De driebanders van Land Transport hebben uit tegen Man op Maat / 't Caves met 3-5 verloren.

Gert-Jan van der Veen stond tegen Jozef Philipoom na twintig beurten met 22-10 voor en na dertig beurten met 32-16. Toen scoorde Jozef serie van elf en eentje van vijf en maakte in de laatste zeven beurten 24 caramboles, waar Gert-Jan maar één punt tegenover stelde (33-40 in 36 beurten).

Jildo Keur nam tegen Raymond Ceulemans na 21 beurten een 18-14 voorsprong, maar ook Ceulemans nam met series van vijf en even later van negen de leiding over en stond die niet meer af  (24-40 in 38 beurten).

Albert Kooistra zorgde voor de enige winstpartij voor Land Transport. Tegen Wil Jansen nam hij na 21 beurten een 20-9 voorsprong. Daarna bleef Albert goed scoren en besliste in de 39ste beurt de partij (35-17).

Reserve Gijs Elbertsen kwam tegen Martijn Roefs met 18-26 achter en kwam pas aan het einde van de partij wat 'op stoot'. Martijn maakte in de 55ste beurt een eind aan de partij, maar Gijs wist toch in de nastoot knap te remiseren (35-35).

Aardexpress uit Uden werd kampioen, Man op Maat eindigde als tweede in de competitie. Land Transport degradeerde vorige week al uit de eerste divisie.


Auteur

Henk Albers Redacteur