Nationale Museumweek in Natuurmuseum FrysIân

Leeuwarden

De Nationale Museumweek vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 15 april. Thema is: 'Ons Echte Goud'.

Het echte goud van de musea ligt opgeslagen in de depots. Ieder musea kiest daaruit een pronkstuk dat in deze periode extra onder de aandacht wordt gebracht.

In het Natuurmuseum staat in de Museumweek Het Grote Grutto Theater centraal, een theatrale beleving over onze nationale de vogel de grutto. Het pronkstuk van het Natuurmuseum voor 2018 is dan ook de grutto, die de bezoekers van het gruttotheater welkom heet en vertelt wat ze kunnen verwachten. En dat is heel wat!

In Het Grote Grutto Theater moet je klimmen en op de grond gaan liggen, naar de diepte beneden je kijken of juist naar boven turen met een verrekijker. Er is een donkere gang vol gevaren en er zijn spannende luikjes. De grutto zelf neemt je mee in zijn verhaal, maar de andere weidevogels laten ook van zich horen, die roddelen namelijk heel wat af.

Het Grote Grutto Theater is een unieke combinatie van theater, installatie en tentoonstelling en maakt deel uit van het hoofdprogramma van LF2018. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met Kening fan ‘e Greide en onder regie van theatermaker Theun Mosk.

Speciaal voor het weekend van 14 en 15 april is de entree €1,- p.p. Voertuigen van Keep them Rolling rijden bezoekers tegen een kleine vergoeding van het ene museum naar het andere. Er zijn drie haltes: bij het HCL/Tresoar/Princessehof, bij het Fries Museum en bij het Natuurmuseum Fryslân.


Auteur

Henk Albers Redacteur