Heropend Princessehof ontvangt 25.000ste bezoeker

Leeuwarden

Keramiekmuseum Princessehof ontving donderdag 5 april zijn 25.000ste bezoeker sinds de grote heropening. Het nationale Keramiekmuseum opende op 2 december vorig jaar na een geplande herinrichting opnieuw zijn deuren.

Het museum heeft een nieuwe vaste presentatie gekregen en de entree, winkel, theesalon en paleistuin zijn vernieuwd. Het heringerichte Princessehof wordt door bezoekers lovend beoordeeld met een 8,2. In Motion: Ceramic Reflections in Contemporary Art krijgt zelfs een 8,7. Vanaf 2 juni is de grote tentoonstelling Made in Holland: 400 jaar wereldmerk te zien, onderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele hoofdstad 2018.

De afgelopen maanden ontving het Princessehof een recordaantal bezoekers. Na een bijzonder druk paasweekend verwelkomde het museum vandaag de 25.000ste bezoeker sinds de heropening. Mevrouw Marion Kooper kwam samen met haar man uit Schiedam speciaal voor Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 naar Leeuwarden, ze maakten er een weekendje van. Zij werd verrast door directeur Kris Callens met een bloemetje (foto) en het boek Topstukken, speciaal uitgebracht ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het museum.


Auteur

Henk Albers Redacteur