Halve finalisten KIeine Prijs van Fryslân 2018 bekend

Leeuwarden

Dit jaar wordt de Kleine Prijs van Fryslân voor de tweeëndertigste keer georganiseerd. Deze talentenwedstrijd biedt opkomende acts een podium door heel Friesland.

Inmiddels zijn alle zeven voorrondes geweest en zijn alle twaalf winnaars bekend. Zij zullen de strijd met elkaar aangaan in de halve finales.

Vanuit al die zeven voorrondes, die door heel Friesland plaatsvonden, gingen zeven acts rechtstreeks door naar de halve finales. Aanvullend zijn er drie wildcards verkozen en hebben de winnaars van Music Battle 058 en Kunstbende Friesland rechtstreeks een halve finale plek bemachtigd. De halve finalisten laten ruim dertig acts achter zich in de eerste ronde van de Kleine Prijs van Fryslân.

De eerste halve finale vindt plaats op 12 mei (aanvang 19.00 uur) in Neushoorn te Leeuwarden. Op dit podium staan: Lester Blackfield (alternatieve rock), Flashbang (punkrock), Alex (pop, dancehall), JerkBait (punkrock), DJ Marjas (elektronica) en Lowland Kid (indie). Alex en JerkBait hebben middels een wildcard een plek in de halve finale verkregen. DJ Marjas is de winnaar van Kunstbende Friesland. 

De tweede halve finale vindt plaats op 18 mei (aanvang 19.30 uur) in het Bolwerk te Sneek. In deze halve finale staan: Esther de Jong (Nederlandstalige dagboekmuziek), Torrential (post hardcore), Blisss (pop/rock), Braakbeer (pretpunk), Psychotic Lumberjacks (progessive garagerock) en Sackback (metal). Hier heeft Esther de Jong middels een wildcard toch nog een kans gekregen om zichzelf te laten zien en horen tijdens de halve finale. Psychotic Lumberjacks ging rechtstreeks door naar de halve finale via Music Battle 058.

De vijf winnaars van de halve finales zullen doorgaan naar de finale. Hier maken zij kans op optredens bij bijvoorbeeld Befrijdingsfesival 2019 en Freeze Festival 2018. Tevens kunnen zij studiotijd en een videoclip winnen. De entree voor de halve finales is gratis.


Auteur

Redactie