Condensloop brengt jong en oud in beweging | Foto's en verslag

Leeuwarden

De 41ste editie van de Condensloop, vroeger ook bekend als de Friese Vlagloop, werd zaterdag 31 maart gehouden.

Er kwamen 782 deelnemers aan de start, verdeeld over diverse afstanden.

Dit jaar werd de Condensloop getimed met een chip die bij iedereen in het startnummer zat. Hierdoor wist men precies welke tijd er bij het gelopen traject behoorde. 

De lopers konden meedoen aan de volgende afstanden: de 21 km naar de ‘Lytse Geast, de 10 km en de 4 mijl naar de Froskepôle, de 2,5 km (voor kinderen tot en met veertien jaar) en de 1,2 km kidsrun (voor kinderen tot en met tien jaar).

Op de langste afstand, de halve marathon, was Riekele Kobes de snelste bij de heren en Judith van der Meer zegevierde bij de dames. Kobus maakte bovendien het kwartet vol, door voor het vierde achtereenvolgende jaar naar de overwinning te snellen op deze afstand. 

Een compleet overzicht van de uitslagen van alle afstanden en categorieën kunt u vinden op: uitslagen.nl (vragen of opmerkingen over de uitslagen, graag via mail naar wocweg@lionitas.nl).

De volgende loop van lopen in Leeuwarden vindt plaats op zondag 6 mei onder de noemer 'de Slach om ‘e Súd'. Uiteraard houden wij u op de hoogte omtrent updates en aanmelden voor deze loop. 

 


Auteur

Henk Albers Redacteur