Geen CityRock Leeuwarden in 2018

Leeuwarden

CityRock zal in 2018 niet plaats gaan vinden in Leeuwarden. CityRock, een festival gericht op rock in de breedste zin van het woord, werd sinds 2014 georganiseerd in het centrum van de Friese hoofdstad.

De reden voor het uitvallen van het festival is het gebrek aan een passend aanbod.

CityRock Leeuwarden werd voor het eerst georganiseerd op 8 augustus 2014, met Within Temptation als headliner. Door de jaren heen traden hier bands als Within Temptation, Vandenberg’s Moonkings, Epica, Uriah Heep, Queensryche, De Staat en The Hives op. Vorig jaar sloot de beroemde hardrockband Europe CityRock Leeuwarden af.

Programmeur Paul van Berlo zegt over het uitvallen van het festival: ,,Het is lastig om geschikte en betaalbare bands te vinden voor de datum die we hadden vastgelegd. Er deed zich een mogelijkheid voor een beroemde Engelse topact vast te leggen voor een andere datum, maar hiervoor kon de gemeente Leeuwarden niet tijdig genoeg een akkoord geven.”

De organisatie heeft de intentie om in 2019 wel weer een editie van CityRock te organiseren.


Auteur

Henk Albers Redacteur