Militariabeurs krijgt vervolg in najaar

Leeuwarden

De allereerste Militariabeurs van Friesland trok afgelopen zondag ruim 450 bezoekers.

Mede-organisator Herman Postma liet na afloop weten dik tevreden te zijn. ,,Het was een succes. Deze speciale beurs krijgt in het najaar daarom ook een vervolg. De exacte datum moet alleen nog worden vastgesteld.”

De honderdmeterbaan van Schietsportvereniging De Vrijheid aan het Kalverdijkje in Leeuwarden was het toneel voor ruim twintig handelaren, die na afloop prima te spreken waren over de belangstelling en de gedreven handel. De bezoekers konden zoeken naar antieke/historische uitrustingsstukken, helmen, medailles, bajonetten, zwartkruit wapens en militaire radio- en zendapparatuur. Een handelaar uit Den Haag pakte ’s middags rond half vier na afloop tevreden zijn spullen. Hij had goed verkocht deze dag. ,,Boven verwachting!” In de vergaderkamer van de vereniging werden twee goed bezochte lezingen gegeven door Rob Lemmens uit Breda. Hij vertelde over de slag om Luik en de slag om Verdun. De belangstelling voor de beurs kwam niet alleen uit Friesland ook mensen uit Assen, Twente en Hoogeveen brachten een bezoek. Opmerkingen als: ,,Ik hoop dat jullie weer eens zoiets organiseren” en ,,Ik zou het mooi vinden als er een vervolg komt” zijn dus niet eens zo gek gezien het feit dat de vereniging dit jaar een jubileum viert en inderdaad nog meer activiteiten in petto heeft.


Auteur

Henk Albers Redacteur