Driebanders Land Transport degraderen na remise

Leeuwarden

Ondanks het punt tegen Constructor Staalbouw uit Warmenhuizen degradeert Land Transport (samen met DKM Tools) naar de tweede divisie.

Sprundel BoKo pakte tegen lijstaanvoerder Aardexpress namelijk ook een punt, zodat deze ploeg niet meer te achterhalen is. 

In De Friesche Club namen de Friezen een 4-0 voorsprong, door winstpartijen van Gert-Jan van der Veen en Klaas Kuindersma. Klaas stond na zeventien beurten met 17-11 voor, zag zijn tegenstander Wim Stroet terugkomen tot 17-17, maar had daarna een goede fase en won na 29-21 met 35-25 in 42 beurten. Gert-Jan van der Veen had al na achttien beurten een 24-13 voorsprong, maar zag Tom Beemsterboer ijzersterk terugkomen. Na 32 beurten stond het 35-32 voor Gert-Jan, die in de 35ste beurt met een prima serie van vier de partij besliste (40-32). Hylke Bandstra kon Jim Anneveld tot 16-17 redelijk bij blijven, maar scoorde daarna nog maar één carambole en verloor kansloos in 36 beurten met 17-35. Albert Kooistra nam tegen Jan Posthumius een 20-9 voorsprong, maar toen Jan in zes beurten veertien caramboles scoorde was de partij even later in evenwicht (26-26). Na 35 beurten kon het nog steeds alle kanten uit (31-33). In een spannende eindfase was het echter Jan die beter uitkwam en met 34-40 won.

Volgende week volgt nog de uitwedstrijd tegen het team van Raymond Ceulemans, die voor dat team beslissend is voor het kampioenschap.


Auteur

Henk Albers Redacteur