De dansavond drie keer uitverkocht in De Harmonie

Leeuwarden

Meer dan 1600 bezoekers hebben het afgelopen weekend De dansavond bezocht in De Harmonie. Het publiek was overdonderd door de energie en het niveau van het jonge podiumtalent.

Een geweldig succes voor Meeuw Jonge Theatermakers, het Frysk Jeugd Orkest en de Jeugd Dans Opleiding Fryslân. De drie organisaties hebben laten zien dat Friesland een vruchtbare bodem is voor talent op het gebied van muziek, dans en theater.

,,We willen dat de volwassenen geraakt worden door deze honderd jongeren die het publiek van hun stoelen blazen met hun plezier, hun energie, hun toewijding. Dat ze tegen elkaar zeggen dat zij dit hadden gewild toen ze veertien waren. En dat daar dan bestuurders, politici en beslissers op cultuurgebied tussen zitten die alleen nog maar kunnen bevestigen dat kunst voor en met jongeren van groot belang is. En dat ze trots zijn in Fryslân omdat ze daar de afgelopen 25 jaar voortdurend in hebben geïnvesteerd", aldus Hilde Mulder, artistiek en zakelijk leider van Meeuw jonge theatermakers.

De Dansavond werd drie keer gespeeld in de AEGON zaal van De Harmonie; een schoolvoorstelling en twee publieksvoorstellingen. Alle drie waren uitverkocht. Ook voor de talkshow die vooraf werd georganiseerd door Meeuw Jonge Onderzoekers was veel belangstelling.


Auteur

Henk Albers Redacteur