Hennie Dijk-Stel exposeert in Nordwin College & Van Hall Larenstein

Leeuwarden

Hennie Dijk-Stel exposeert, in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018, tot en met 10 april in Nordwin College & Hogeschool Van Hall Larenstein.

De expositie, onderdeel van Art Tour Leeuwarden 2018, is alle werkdagen te bezoeken van 9.00 tot 17.00 uur.

Hennie Dijk-Stel
Ze loopt rond in haar tuin en zoekt naar bloei, groei en verval. Ze kijkt en schetst. Ze zegt: ,,De tijd vliegt, mijn tijd tenminste. Maar de natuur rond mijn voeten heeft een heel ander ritme. Alles heeft tijd nodig om te groeien, om te verzamelen, om te eroderen. Ik sta stil en kijk om me heen. Ik zie wat er was, ik zie wat er is, maar heb geen idee wat er morgen te zien is.” Seizoenen hebben geen exacte datumgrens. Ze  veranderen langzaam en houden de spanning er in met vage grenzen die zich niets van kalenderdata aantrekken. Die veranderende seizoenen zijn een eindeloze bron van inspiratie in haar tuin. Ze zijn haar  leerschool. Hennie legt op het platte vlak vast wat in haar ooghoek langsflitst – waar ze naar staart - of waar ze op inzoomt. Ze maakt spontane notities van de essentie, fors in acryl- of olieverf of bescheiden met potlood,inkt of aquarel. Ze verlegt deze maanden een dag in de week haar atelier naar de Strip in het gebouw van het Nordwin College & Hogeschool Van Hall-Larenstein. Daar is ze aan het kijken, combineren, proberen, harkt er een theorietje bij en doet er een lijstje om. Klaar. Een kunstje. Maar Kunst met een hoofdletter komt uit een onbekende wereld en is voor haarzelf ook steeds weer een verrassing.

Meer informatie over Art Tour Leeuwarden 2018, locaties, de kunst en de kunstenaars is voor, tijdens en na het bezoeken van de exposities te vinden op www.artconnectionexpo.nl bij Art Tour Leeuwarden 2018.


Auteur

Henk Albers Redacteur