Junior Company brengt jubileumprogramma

Leeuwarden

Om het vijfjarig bestaan van de Junior Company te vieren gaat het jongerengezelschap van Het Nationale Ballet op tournee door heel Nederland met een jubileumprogramma. Zaterdag 24 maart om 19.30 uur schitteren de dansers in Stadsschouwburg De Harmonie.

Op beeldende wijze brengen zij de wereldpremière 'Fingers in the air' van choreograaf Juanjo Arqués tot leven. Dit ballet is het resultaat van een crowdfundingactie in het kader van het lustrum. Donateurs konden zelf meedenken over het nieuwe ballet dat choreograaf Juanjo Arqués zou maken voor de Junior Company. Het ‘Fingers in the air’ is het eindresultaat.

Daarnaast voert de Junior Company de energieke, swingende, grappige en verrassende choreografie ‘In the Future’ van de Nederlandse meester Hans van Manen op, op muziek van David Byrne. Van Manen maakte de choreografie voor Scapino Ballet Rotterdam in 1986, en sindsdien is het ballet uitgevoerd door onder andere Stuttgarter Ballett en Introdans Ensemble voor de Jeugd. ‘In the Future’ is een verrassend werk, met inventieve kostuums van Keso Dekker. Een spel van kleuren en lichamen.

Verder worden ook de klassieke werken ‘Pas de Sis’ en ‘de Tarantella’ uit het ballet Napoli (1842) van de Deense choreograaf August Bournonville gedanst.

Inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling, om 18.30 uur, kunnen belangstellenden een openbare les bijwonen geleid door Ernst Meisner. Tijdens de les geeft hij achtergrondinformatie over De Company en de samenstelling van het programma. Deze inleiding is gratis, maar reserveren is verplicht.

Kaarten zijn te bestellen via www.harmonie.nl of via de kassa.


Auteur

Henk Albers Redacteur