Video | Aris Leeuwarden verslaat ook Basketbal Academie Limburg

Leeuwarden

De basketballers van Aris hebben ook woensdagavond de punten in eigen huis weten te houden. In het Kalverdijkje werd de nummer laatst uit Weert met 82-67 verslagen.

De Leeuwarders startten zeer wisselvallig en keken na zeven minuten tegen tien punten achterstand aan: 11-21. Aan het einde van het eerste kwart was de schade nagenoeg hersteld: 23-25. Ook het tweede kwart was weinig overtuigend en dus gingen de Limburgers met voorsprong de pauze in: 41-42. Het derde kwart stond bol van de merkwaardige arbitrale beslissingen (zeer ten nadele van Aris). Tony van den Bosch, coach van Aris, werd er zelfs moedeloos van: ,,,Moeilijk hoor, met vijf tegen zeven." Ondanks dat gegeven zat de thuisclub met nog één kwart te gaan wél aan de goede kant van de score: 63-58. Uiteindelijk bleken de Leeuwarders een maatje te groot voor de laagvlieger uit Limburg en werd er nog ruim gewonnen: 82-67. Kwartstanden: 23-25 / 18-17 / 22-16 / 19-9

Auteur

Redactie