Video | Aris Leeuwarden boekt broodnodige zege op Apollo Amsterdam

Leeuwarden

De basketballers van Aris hebben zondagmiddag in het Kalverdijkje voor het eerst sinds lange tijd weer een overwinning gepakt. Apollo Amsterdam, directe concurrent voor een plaats in de play-offs, werd met 70-68 verslagen.

De Leeuwarders wonnen hun laatste competitiewedstrijd op 13 december jl. van Den Helder (84 - 82, red.). De formatie van Tony van den Bosch staat na het resultaat van vandaag zesde en die klassering moet men vast zien te houden om deel te mogen nemen aan de play-offs. Aris startte voortvarend en sloeg al snel een gaatje van twaalf punten (18-6). Vervolgens kwamen de Amsterdammers terug tot 21-21 aan het einde van het eerste kwart, waarna de teams elkaar tot aan de pauze vrijwel in evenwicht hielden (36-35). In het derde kwart poogden de bezoekers weg te lopen (41-47, 47-52), maar de Leeuwarders waren tijdig bij de les en bij het ingaan van het vierde kwart was alles nog mogelijk met één puntje voordeel voor Aris (56-55). Het venijn zat ontegenzeggelijk in de staart; met minder dan drie minuten te gaan was de stand 64-64. Voorts scoorde Apollo vier punten (64-68) en vluchtte coach Van den Bosch in een time-out met anderhalve minuut op de klok. Met slechts 2.9 seconden op de klok bedroeg de stand 67-68 met balbezit voor Aris; Blackman sloeg in extremis toe en dus wonnen de Leeuwarders! Eindstand: 70-68. Kwartstanden: 21-21 / 15-14 / 20-20 / 14-13

Auteur

Redactie