VivaVox zoekt zangers voor kerstproject

Friens

Voor haar kerstproject zoekt Vocaal Ensemble VivaVox zangers en zangeressen. Het projectkoor studeert samen met de vaste leden van VivaVox een aantal minder bekende kerstliederen uit, voornamelijk muziek uit de tijd rond de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648).

In dit project zingt VivaVox vooral muziek van Spaanse componisten en componisten uit de lage landen. Cantiones natalitiæ: kerstliederen die zowel in het Latijn als in de volkstaal, het Nederlands, gezongen werden. De Latijnse benaming is ontleend aan de titels van een aantal bundels uit Antwerpen. Het project bestaat uit vier repetities en een feestelijk kerstconcert. De repetities vinden plaats op de dinsdagavonden 28 november, 5 en 12 december van 19.45 tot 22.00 uur. En op zaterdag 16 december van 10 tot 15 uur. Deelnemers kunnen thuis oefenen met de midibestanden op de VivaVox-website. Het sfeervolle kerstconcert is gepland op dinsdagavond 19 december om 20.00 uur.  Repetities en kerstconcert vinden plaats in het kerkje van Friens (bij Jirnsum). Aanmelden voor het kerstproject kan op info@vivavox.nl.

Auteur

Redactie