Drie aanhoudingen voor snackbaroverval in Leeuwarden

Leeuwarden

De politie heeft een 21-jarige vrouw uit Leeuwarden en twee mannen uit Leeuwarden en Franeker (32 en 42) aangehouden in het onderzoek naar de overval op een snackbar in de Jan van Scorelstraat 30 augustus vorig jaar.

Het aanwezige personeel moest onder bedreiging van een vuurwapen of iets dat er sterk op leek de inhoud van de kassa overhandigen.

Vanwege angst deed de eigenaar van snackbar pas drie dagen later aangifte. Dat was te laat om sporenonderzoek te kunnen doen. Het onderzoeksteam moest het daarom hebben van getuigen. Die werden gevonden. Dankzij getuigeninformatie kwam de politie de toen 20-jarige inwoonster van Leeuwarden in beeld en vervolgens ook haar vermoedelijke handlangers.

Eind juni zijn ze alle drie aangehouden. De vrouw wordt verdacht van het daadwerkelijk plegen van de overval. Het onderzoeksteam heeft sterke vermoedens dat ze daarbij hulp heeft gehad van een 32 en 42-jarige man. Het Openbaar Ministerie beslist of ze worden vervolgd.


Auteur

Redacteur