De Weide wint Saco Velt Bokaal 2017

Leeuwarden

Basisschool De Weide heeft woensdag jl. de Saco Velt Bokaal 2017 gewonnen. In Stadsschouwburg De Harmonie dansten leerlingen uit groep 8 van achttien verschillende basisscholen zo goed mogelijk de cha-cha-cha. Na het tellen van alle punten kreeg basisschool De Weide de wisseltrofee uitgereikt door wethouder Andries Ekhart. 

Individuele winnaars waren in de hoofdklasse Dirk Jan Talstra met Manou Storm, in de A-klasse Shaa Geertsma met Lotte Stokers en in de Mix-klasse Ennio van Asselt met Iris Djurrema. Tevens werd er geld ingezameld voor een goed doel, namelijk de landelijke stichting Stop Pesten Nu. Saco Velt en projectleidster/docente Rianne de Vries konden op deze avond al een cheque overhandigen aan de directrice van deze stichting, Patricia Bolwerk, van maar liefst € 1700,-. Dit bedrag kan alleen nog maar hoger worden, want de dansschool van Saco Velt stort voor elke nieuwe leerling die zich aanmeldt voor het nieuwe dansseizoen vijf euro extra.

Auteur

Redactie