Eerste Aqua Nirvana Foundation Award uitgereikt bij Wetsus

Leeuwarden

Wetsus, centre of excellence for sustainable water technology, was donderdag 1 juni de plek waar de derde editie van de 'WaterCampus Science Fair' werd georganiseerd.

Deze Science Fair is de afsluiting van het Honours Programma van Wetsus waarbij leerlingen van diverse Friese middelbare scholen een jaarlang wetenschappelijk onderzoek uitvoeren op de WaterCampus. Dit jaar werd voor het eerst een prijs verbonden aan de Science Fair, de Aqua Nirvana Foundation Award. Deze award is door de nazaten van oprichter van de stichting, Erik Henriksen, beschikbaar gesteld en uitgereikt. Onder toeziend oog van ouders, familie en docenten beoordeelde een vakjury de projecten van de leerlingen. Silke Wolfswinkel, Jorn de Vries en Tim Benders werden met hun project ‘removal of nutrients from wastewater using algae and duckweed’ als beste beoordeeld. Na de zomer gaat het project weer van start en krijgen meer scholieren de kans om hun eigen onderzoek op te zetten met ondersteuning van de WaterCampus.

Auteur

Redactie