Bandstra Verhuur onderuit in topduel

Leeuwarden

De driebanders van Bandstra Verhuur hebben thuis met 1-7 geflatteerd verloren van medetitelkandidaat Dutch Premium Comfort uit Apeldoorn.

Hiermee is het kampioenschap plotseling ver weg, slechts bij uitwinst tegen het op de derde plaats staande Thekes/Park Tivoli uit Herpen en verlies van Dutch Premium thuis tegen het op de vijfde plaats staande Carambole levert dan de titel op. Hylke Bandstra kwam er tegen Henny Wezenbeek in het begin van de partij niet aan te pas. Hij kwam met 9-17 achter, maar toen kende Henny ook een mindere fase en kwam Hylke steeds dichterbij (23-26). Hij kwam ook nog voor met 33-32. Toen maakte Henny met een serie van drie de partij uit en gelukkig maakte Hylke toen remise (35-35). Albert Kooistra kwam in een gelijk opgaande strijd tegen Michel van Silfhout terug van een 12-22 achterstand en scoorde toen in acht beurten veertien caramboles en stond met 26-23 voor. Toen was het Michel die sterk terug kwam en met 28-34 de leiding nam. Via een serie van vier werd het even later 33-34, waarna Michel de partij uitmaakte en Albert slechts 1 carambole in de nastoot wist te maken (34-35). De gasten stonden toen met 1-3 voor, maar bij winst van Gert-Jan en Jildo zou de titel toch binnen zijn. Jildo startte tegen Jordy de Kruijf voortvarend, nam een 12-4 voorsprong, maar via een geluksbal maakte Jordy een serie van vier en kantelde de partij. Ook Jildo bleef echter goed spelen en had halverwege de partij nog steeds een voorsprong (25-20). Toen Jildo daarna stilviel nam Jordy het initiatief over en nam een 25-33 voorsprong, Jildo kwam niet meer dichterbij en verloor met 32-40 en de winst was voor de gasten. Gert-Jan van der Veen speelde wederom een prima partij van ruim boven de 1,000 gemiddeld. Tegen Rene Gerrits was hij telkens de bovenliggende partij, kwam met 20-15 en even later via elf caramboles in twee beurten met 32-22 voor. Rene bleef echte ook goed scoren en won alsnog ook deze partij in slechts 33 beurten (38-40).

Auteur

Redactie