Sodom op Into the Grave 2017

LEEUWARDEN

De Duitse thrashmetalband Sodom speelt op Into the Grave 2017.

De band (foto) staat bekend als een van de drie grote drie namen van de Duitse thrashmetal, naast Kreator en Destruction.

Afgelopen jaar bracht Sodom het album Decision Day uit, dat door nationale- en internationale (metal)media wordt omschreven als een sterke thrashmetalplaat met een duistere laag die je niet direct van Sodom gewend bent. Into the Grave 2017 vindt plaats op 11 en 12 augustus 2017 op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden.

De Duitse thrashmetalband Sodom ontstond in 1981 en ze laten zich inspireren door Motörhead en Venom. Met de plaat Persecution Mania (1987) brak de band echt door en met het daaropvolgende album Agent Orange (1989) voegde Sodom zich bij de grote drie namen van de Duitse thrashmetal; Kreator en Destruction zijn de andere twee. Het meest recente wapenfeit van Duitse groep heet Decision Day (2016) en hiermee trakteert het drietal de luisteraar op het klassieke Sodom geluid: agressieve riffs, rollende drums en scherpe vocalen. Sodom speelde in 2013 al eens op Into the Grave en de organisatie is blij om de band vier jaar later nog eens op het podium te mogen verwelkomen. Into the Grave 2017 De volgende bands zijn inmiddels dus bevestigd voor het festival: Amon Amarth, Saxon, Arch Enemy, Powerwolf, Overkill, Life of Agony, Metal Church, Alestorm, Sodom, Whitechapel, Hail of Bullets en Ember Falls. Een weekendticket kost 45 euro in de voorverkoop (exclusief servicekosten) en die haal je hier: www.ticketmaster.nl/event/into-the-grave-vrijdag-zaterdag-tickets/171541

Auteur

Redactie